Hierontapalvelut

KLASSINEN HIERONTA on kudosten mekaanista muokkausta. Hieronnassa käytettäviä tekniikoita on sively, hankaus, pusertelu, taputus ja täristys. Hierontaan yhdistetään passiivisia venytyksiä tehostamaan hieronnan vaikutuksia.

Hieronta vilkastuttaa veren- ja lymfakiertoa, vähentää turvotusta ja kipua, poistaa kuona-aineita, lisää lihasten hapen- ja ravinteiden saantia, lisää lihasten elastisuutta ja palautumista rasituksesta sekä rentouttaa.

Hieronnan vasta-aiheita ovat: ihoinfektiot, laskimotukokset, kasvaimet, akuutit vammat, iskeeminen kudos, verenvuotosairaus, kuume, flunssa, krapula tai päihteiden vaikutuksen alaisena. Jos terveydentilasi mietityttää, niin keskustele ensin hoitavan lääkärin kanssa hieronnan sopivuudesta.

Ensimmäisellä hoitokerralla täytetään alkutietolomake.

KUUMAKIVIHIERONTA on pintalämpöhoitoa lämpimillä kivillä. Kuumakivihieronnassa käytetään erikokoisia hiottuja basalttikiviä. Kivet lämmitettään n.50 asteisessa vedessä. Lämpö tehostaa klassista hierontaa ja rentouttaa kehoa ja mieltä. Hoito on tehokas stressin ja jännityksen lievittäjä.

MYOFASCIALISEN TEIPPAUKSEN vaikutuksia: parantaa lihasten toimintaa ja liikeratoja, muistuttaa oikeasta asennosta -> esim. ryhti, lievittää kipua, parantaa aineenvaihduntaa, lisätä lymfakiertoa ja vähentää turvotusta. Teipattavan ihoalueen tulee olla puhdas ja ehjä. Teippiä pidetään 3-7 pv, jonka jälkeen pari välipäivää ja teippaus voidaan uusia.

TNS KIVUNHOITO (Transcutaneous Nervous Stimulation). TNS-hoidon ajatellaan vaikuttavan kivunsäätelyyn selkäytimen porttikontrollin kautta: pienellä patterikäyttöisellä laitteella ärsytetään sähköisesti kosketushermopäätteitä, ja kosketusärsykkeet estävät kipuärsykkeiden etenemisen selkäytimestä aivoihin. TNS-hoitoa on kahta lajia: nopeaa ja hidasta. Nopeafrekvenssinen sähköärsytys tuntuu iholla pienenä värinänä, hidasfrekvenssinen aiheuttaa lihassupistuksia, jotka eivät ole kivuliaita. TNS-hoito on käyttökelpoista monien akuuttien ja kroonisten kipujen lievityksessä.

TNS-hoito ei sovellu raskaana oleville eikä sydämen tahdistinta käyttäville. Ihotulehdus, avoin ihohaava ja voimakas ihottuma ovat myöskin sähköhoidon vasta-aiheita.